Головна Новини Суспільство медицина В РНБО розповіли, коли очікувати пік захворюваності на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО розповіли, коли очікувати пік захворюваності на коронавірус

За минулу добу в країні зафіксували близько 10 тисяч нових випадків коронавірусу

5 жовтня 2021, 11:46
Поділіться публікацією:

COVID-19 в Україні набирає обертів. Так, пік захворюваності на коронавірус у країні можна очікувати вже в наприкінці жовтня. Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов, передає видання РБК-Україна.

В РНБО розповіли, коли очікувати пік захворюваності на коронавірус

Олексій Данілов - фото з відкритих джерел

Чиновник також зазначив, що число зайнятих ліжок в ковідних медустановах може досягти 50 тисяч одночасно:

"Пік захворюваності COVID-19 в Україні очікується вже в наприкінці жовтня", — сказав Данілов.

Зазначимо, що за минулу добу на території країни зафіксували 9846 випадків коронавірусного захворювання. Найбільше підтверджених випадків в Києві, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях. Серед захворілих 918 дітей і 207 медпрацівників. Від наслідків коронавірусу померло 317 осіб. В цілому показники вдвічі вище, ніж за попередню добу.

У свою чергу глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів про ймовірність посилення карантину в країні, зокрема введення на всій території локдауну. За словами чиновника, про це мова поки що не йде. Уряд України прийняв рішення продовжити дію карантину, введеного через COVID-19, до кінця року. Також відомо, що вся Україна перейшла в "жовту" зону карантину з 23 вересня.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" розповідав, що в Донецьку справжня катастрофа з захворюваністю на коронавірус. В окупованому Донецьку катастрофічно не вистачає лікарів, лікарні переповнені, швидкі вже навіть не приїжджають на виклики. Така ситуація через нову хвилю коронавірусного захворювання, яка охопила ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини