Головна Новини Суспільство медицина Українець чотири рази перехворів на COVID-19 - що з цього приводу говорять лікарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець чотири рази перехворів на COVID-19 - що з цього приводу говорять лікарі

Житель Харкова четвертий раз лікується від коронавірусу через низький імунітет

14 квітня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Мешканець Харкова чотири рази хворів на COVID-19. Про це повідомив Telegram-канал "Вартові Еспресо".

Українець чотири рази перехворів на COVID-19 - що з цього приводу говорять лікарі

Повторне зараження коронавірусом: українець 4 рази хворів COVID-19. Фото: ria.ru

Роман Єлісєєв, завідувач терапевтичного відділення Харківської міської клінічної лікарні №17, де й лікували пацієнта, пояснив таку аномалію.

Згідно зі словами лікаря, чоловік мав серйозні проблеми зі здоров'ям. Відповідно через супутні хвороби та низький імунітет в чоловіка не вироблялися антитіла до коронавірусу.

Проте всі чотири рази хворий нормально переносив COVID-19 та перемагав хворобу. Зараз цього чоловіка виписали з лікарні.

Як показують останні дослідження науковців, людина може хворіти на коронавірус кілька разів за нетривалий час. Ці дані підтверджують і медичні працівники, які працюють з інфікованими.

Раніше епідеміолог Наталія Виноград повідомила, що повторні захворювання на коронавірус також можуть бути зумовленими змінами генотипів вірусів. Повторювані випадки захворювання на COVID-19 науковці пов’язують не лише зі змінами збудника. Також йдеться про певну патологію неспецифічної ланки захисту в людини по системі інтерферону, так званого інтерферонодефіциту. Детальніше про це можна прочитати в нашому матеріалі.

Також повідомлялося, хто може бути в групі ризику та захворіти на коронавірус вдруге. Пояснення представників Міністерства охорони здоров'я читайте тут.

Сайт "Коментарі" інформував, що країна досягла піку третьої хвилі коронавірусного захворювання, оскільки зараз ситуація стабілізується, кількість госпіталізацій знижується. Пояснення ситуації від очільника МОЗ Максима Степанова читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини