Головна Новини Суспільство медицина Повторне інфікування COVID-19: хто в групі ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

Повторне інфікування COVID-19: хто в групі ризику

Медики розповіли про причини повторного зараження коронавірусною інфекцією

16 грудня 2020, 12:33
Поділіться публікацією:

Дослідження показують, що в більшості людей, які перенесли коронавірус, виробляються специфічні антитіла, але це не завжди забезпечує від повторних випадків зараження. Чому це відбувається, пояснили в Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Повторне інфікування COVID-19: хто в групі ризику

Фото з відкритих джерел

Так, рівні цих антитіл можуть бути різними: у пацієнтів із тяжкою формою коронавірусного захворювання – вищі, а в тих, у кого був легкий чи безсимптомний перебіг захворювання, — нижчі. У ЦГЗ зазначають, що точних даних, які рівні антитіл необхідні для захисту та як довго ці антитіла зберігаються в організмі, поки що немає.

Повідомляється, що здебільшого в пацієнтів імунна реакція розвивається впродовж кількох перших тижнів після інфікування. Дослідження показують, що поки що інфіковано менш як 10% людей, тобто переважна більшість населення світу залишається сприйнятливою до коронавірусної інфекції.

"Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі", — йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я України.

Нагадаємо, український інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла про нову тенденцію коронавірусної епідемії в Україні. Відомо, українці якого віку стали частіше страждати від ускладнень коронавірусу. За словами лікаря, в Україні ситуація з коронавірусом наближається до піка, та країна проходить зараз один із найбільш важких періодів.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", лікар спрогнозувала, у якому році коронавірусна інфекція може стати менш агресивною, а значить жахливі наслідки захворювання зменшаться. Зараз увесь світ, зокрема Україна, проходять адаптацію до нового збудника, а він, своєю чергою, адаптується до нас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини