Головна Новини Суспільство медицина Коли коронавірус втратить свою агресивність: Голубовська дала відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли коронавірус втратить свою агресивність: Голубовська дала відповідь

Голубовська зазначила, що складна ситуація з коронавірусом спостерігається не тільки в Україні

14 грудня 2020, 14:05 comments1490
Поділіться публікацією:

У 2022 році коронавірусна інфекція може стати менш агресивною, а значить жахливі наслідки захворювання зменшаться. Такий прогноз озвучила український інфекціоніст Ольга Голубовська в інтерв'ю "Обозревателю".

Коли коронавірус втратить свою агресивність: Голубовська дала відповідь

Фото з відкритих джерел

За словами медика, весь світ, зокрема Україна, зараз проходять адаптацію до нового збудника, а він, своєю чергою, адаптується до нас. Складно сказати, чим це все закінчиться. Експерти раз у раз озвучують різні прогнози.

"Сподіваємося, що десь до 2022 року вірус трохи втратить свою агресивність, як це було в період іспанського грипу, — заявила Голубовська. — Я не дуже люблю таке порівняння, це абсолютно різні віруси, але є надія, що він буде циркулювати поруч з нами в якості п'ятого коронавірусу".

Лікар зазначила, що Україна зараз знаходиться на піку вогню. І головне, за її словами, не втримати епідемію, тому що це вже неможливо, а рятувати людей. Голубовська додала, що складна ситуація спостерігається й в інших країнах, у тих же США.

"Багато країн відкрили стадіони — все так, як було 100 років тому. Нічого не змінилося в протидії таким хворобам", — зазначила експерт.

Інфекціоніст Ольга Голубовська резюмує, що те, що відбувається нині у світі, може свідчити про те, що людство входить в новий цикл пандемій світового масштабу.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", епідеміолог сказала, що спотворює статистику коронавірусу в Україні. Говорити про позитивний вплив карантину вихідного дня на будь-який спад захворюваності на коронавірус в Україні, за словами медика, підстав немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини