Головна Новини Суспільство медицина Україна запроваджує паспорти вакцинації: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запроваджує паспорти вакцинації: що відомо

Сертифікати вакцинації від коронавірусу будуть обов’язковими для подорожі країнами Європейського Союзу

26 травня 2021, 14:32
Поділіться публікацією:

Україна впроваджує запуск цифрових сертифікатів вакцинації від коронавірусу синхронно з Європейським Союзом. Про це під час засідання уряду розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент "Коментарів".

Україна запроваджує паспорти вакцинації: що відомо

Вакцинація в Україні. Фото: nikvesti.com

За його словами, в Україну вже прибула ще одна партія з 20 млн американської вакцини Pfizer. Препарат одразу розподіллять по регіонам, щоб пришвидшити вакцинацію. Він повідомив, що в Україні другий місяць поспіль знижується динаміка захворюваності на COVID-19. Окремо прем’єр розповів про впровадження COVID-паспортів вакцинації. Узгодження таких сертифікатів вже завершують у Європейському Союзі, зазначив очільник уряду України.

"Їх наявність буде необхідною умовою для подорожей Європою, а тому Україна діє синхронізовано з європейськими партнерами, і запуск наших цифрових сертифікатів запланований на початок липня", — поінформував Шмигаль.

Раніше впровадження сертифікатів вакцинації в Україні з 1 липня 2021 року анонсував ексголовний санітарний лікар, а нині — новопризначений міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він зазначив, що Україна є учасником двох робочих груп із впровадження COVID-сертифікатів — від ВООЗ та від Євросоюзу.

За останніми даними МОЗ, в Україні за добу зареєстровані майже 3,4 тис. нових випадків захворюваності на COVID-19, померли — 208 людей, одужали — майже 15 тис. Загалом за час пандемії коронавірусом заразилися понад 2,1 млн українців, з них понад 1,9 млн одужали, померли — 49,8 тис.

В Україну 26 травня прибули 117 тис. доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer. Цим препаратом робитимуть щеплення педагогам, медикам, військовим, працівникам СБУ та представникам іноземних дипломатичних установ. Станом на 26 травня до листа очікування вакцинації записались понад 590 тис. українців. Загалом з початку вакцинальної кампанії в Україні щеплення отримали понад 987 тис. людей. До кінця року український уряд планує зробити щеплення від коронавірусу більшості дорослого населення країни.

Про важливість "ковідних" сертифікатів "Коментарям" розповів народний депутат України VI — IХ скликань Дмитро Шпенов. Плюси та мінуси паспортів вакцинації в Україні також оцінили експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сережа

27 травня 2021, 04:31

Но планы та разваливаются)


Новини