Головна Новини Суспільство права людини Ковідні сертифікати важливі для тих, хто збирається подорожувати - Шпенов
commentss НОВИНИ Всі новини

Ковідні сертифікати важливі для тих, хто збирається подорожувати - Шпенов

За важливістю ковід-сертифікати є не такою значущою проблемою для влади, як поставки вакцин і нарощування темпів вакцинації

23 травня 2021, 00:39
Поділіться публікацією:

Ковідні сертифікати важливі для тих, хто вакцинувався і збирається подорожувати. Про це заявив народний депутат України VI — IХ скликань Дмитро Шпенов "Коментарі-Україна".

Ковідні сертифікати важливі для тих, хто збирається подорожувати - Шпенов

Дмитро Шпенов (фото з відкритих джерел)

"Низка європейських країн вже оголосили, що відкривають туристичний сезон з червня 2021 року. Для українців, які сумніваються в необхідності вакцинуватися, але хочуть з'їздити у відпустку за кордон, ковід-паспорта можуть стати вагомим аргументом змінити свою думку. Однак є всі підстави вважати заяву глави МОЗ про швидку появу ковід-паспортів звичайним піаром. Те ж саме пан міністр (колишній міністр — ред.) анонсував ще в січні, але ситуація не зрушилася з мертвої точки. Можливо, таким чином Степанов вкотре намагається відвернути увагу громадськості від провалу вакцинації і його особистої відповідальності за це", — вважає Дмитро Шпенов.

За його словами, за важливістю ковід-сертифікати є не такою значущою проблемою для влади, як поставки вакцин і нарощування темпів вакцинації. У світі зроблено 1,2 млрд щеплень, в Європі — 242 млн, в Україні — 784 тис., і тільки 419 осіб отримали дві дози вакцини.

"ЄС планує до кінця червня впровадити цифрові зелені сертифікати. У травні почнуть тестове використання сертифікатів Італія, Греція, Іспанія, Мальта, Болгарія, Естонія і Люксембург", — додав він.

Нагадаємо, понад 473 тис. доз вакцини Pfizer отримає Україна до кінця травня для щеплення працівників освіти. В Україні також готуються до вакцинації людей, які записалися в лист очікування через додаток "Дія", зазначив глава уряду. За його словами, в країні планують відкриття відповідних щеплень центрів. Перші такі пункти відкриють у великих містах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини