Головна Новини Суспільство події Вакцинація від COVID-19 в Україні: як триває процес щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація від COVID-19 в Україні: як триває процес щеплення

Про постачання препаратів для вакцинації та щеплення населення від коронавірусу розповіли в уряді

17 травня 2021, 15:32
Поділіться публікацією:

Понад 473 тис. доз вакцини Pfizer отримає Україна до кінця травня для щеплення працівників освіти. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Вакцинація від COVID-19 в Україні: як триває процес щеплення

Вакцинація від COVID-19. Фото: mil.gov.ua

В Україні також готуються до вакцинації людей, які записалися в лист очікування через застосунок "Дія", зазначив очільник уряду. За його словами, у країні планують відкриття відповідних вакцинальних центрів. Перші такі пункти відкриють у великих містах.

Постачання чергової партії вакцини Pfizer раніше анонсував міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Вона мала прибути сьогодні, 17 травня. Також в межах ініціативи COVAX Україна очікує вакцину AstraZeneca.

За останніми даними МОЗ, в Україні с початку вакцинації щеплено від COVID-19 понад 940 тис. українців. З них отримали дві дози вакцини та завершили вакцинацію майже 18,4 тис. До листа очікування вакцинації записались понад 558,8 тис. людей.

Загалом з початку пандемії на COVID-19 захворіли понад 2,1 млн українців, одужали – понад 1,8 млн, померли – понад 48 тис. людей.

Як повідомляв кореспондент видання "Коментарі", сьогодні біля Верховної Ради відбувся мітинг. Його учасники вимагали відставки міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

14 травня до парламенту надійшло подання прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо звільнення очільника МОЗ. Відставки Степанова вимагають у зв’язку з провалом закупівлі вакцин від коронавірусу. На його посаду планують призначити головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Сам Степанов сьогодні відреагував на спроби відсторонити його від посади. Він нагадав, що очолив МОЗ рік тому та боровся не лише за високі зарплати медиків, а й за життя кожного українця.

"Переконаний, що поруч з професіоналізмом і фаховістю, не може бути місця політичній доцільності та кон’юнктурі. Лікар і пацієнт, а не бюрократ і політик, мають вирішувати, куди рухатиметься медицина в Україні. Чи програна битва? Ні. Все тільки починається", — заявив Степанов.
Раніше портал "Коментарі", що піти зі своїх посад вирішили міністри інфраструктури та розвитку економіки — Владислав Криклій та Ігор Петрашко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини