Головна Новини Суспільство медицина Україна відмовляється від поставки 11,5 млн доз індійської вакцини - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відмовляється від поставки 11,5 млн доз індійської вакцини - подробиці

У МОЗ мають намір відмовитися від 11,5 млн доз індійської вакцини

28 серпня 2021, 14:24
Поділіться публікацією:

Україна відмовляється від поставки 11,5 млн доз індійської вакцини - подробиці

Вакцина від COVID, фото з відкритих джерел

Українська сторона має намір розірвати контракт, предметом якого є постачання сумарно 11,5 млн доз двох індійських препаратів для вакцинації від коронавірусу. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час пресланчу з нагоди 100 днів його перебування на цій посаді, повідомляє видання "Zn.ua".

Зараз Україна змушена скасувати договір про поставку 1,5 млн доз препарату Covieshield з огляду на те, що індійська сторона не здійснила поставку вакцини в затверджені терміни. Другою вакциною, від якої відмовляється МОЗ, є препарат Novavax від індійського Serum Institute. Україна збиралася закупити відразу 10 млн препарату, але в останній момент у Міністерстві охорони здоров'я дійшли висновку, що цей препарат досі не досліджений достатньою мірою.

Нагадаємо, що ізраїльські медпрацівники встановили, що введення третьої дози вакцини Pfizer забезпечує захист від коронавірусу у чотири рази краще, ніж при дворазовому введенні цього американського протиковідного препарату.

Водночас у Всесвітній організації охорони здоров'я поки від закликів ревакцинації третьою дозою вакцин утримуються. Головний науковий співробітник ВООЗ Сумья Свамінатан і старший радник ВООЗ Брюс Ейлвард зійшлися на думці про те, що бустерні вакцини від COVID не є необхідністю.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Міністерстві охорони здоров'я України закликають батьків не ігнорувати планову імунізацію дітей, яка включає 10 щеплень — від коклюшу, дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, туберкульозу, гемофільної інфекції типу b (ХІБ-інфекції), гепатиту B і поліомієліту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини