Головна Новини Суспільство медицина Україна отримає найбільш "слабку" вакцину від Сovid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає найбільш "слабку" вакцину від Сovid-19

Препарат вимагає менш жорстких умов зберігання

22 грудня 2020, 19:31
Поділіться публікацією:

Україна отримає вакцину Astra Zeneсa, яка ефективна на 70%. Про це заявив глава Центру громадського здоров'я Ігор Кузин в УП Життя у вівторок, 22 грудня.

Україна отримає найбільш "слабку" вакцину від Сovid-19

Фото: из открытых источников

Кузін зазначив, що тут важливі умови зберігання: препарат компанії Astra Zeneka можна зберігати при плюсовій температурі. Вакцину Pfizer потрібно зберігати при -60 / -80 ° C. Такий препарат вимагає виробництва спеціальних камер зберігання (або транспортування), чим Україна не займалася, на відміну від тієї ж Німеччини й Бельгії. Останні виступають головними європейськими постачальниками холодильних камер для вакцин від коронавірусу.

"Дуже багато вакцин проходять останню фазу клінічних досліджень", — додав він.

До слова, Університет Джона Хопкінса опублікував в науковому виданні дослідження, яке показує, що кожна 4 осіб у світі не буде вакцинована до 2022 року, бо 51% вакцин вже заброньовані для 14% країн (по 5 вакцин на людину). Бідні країни просто не отримають вакцину в найближчі терміни. Університет також навів у приклад компанії, які виробляють "вакцину", орієнтуючись на країни з малим бюджетом. Нагадаємо, Astra Zeneka негласно вважається третьою в рейтингу вакцин і поступається лише Pfizer і Moderna.

Крім того, агентство Bloomberg підрахувало, що в Україні вакцинують в кращому випадку лише 5% населення з 20 обіцяних. Журналісти проаналізували контракти на поставки з медичними компаніями.

Раніше "Коментарі" писали, що більшість українців будуть змушені купувати вакцину від коронавірусу самостійно, не розраховуючи на безкоштовну вакцинацію за програмою COVAX від ЄС. Портал опублікував список непідтверджених цін на 5 кращих вакцин від коронавірусу.  У вартість не входять "накрутка" медичних компаній і витрати на транспортування препаратів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

виктор турчаников

22 грудня 2020, 20:02

Сосуы для хранения препаратов при температуре жидкого азота (77К, -196С) давным-дпвно разработаны и массово применяются в Украине.


Новини