Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо пандемії коронавірусу: "ми ще не досягли кінця"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо пандемії коронавірусу: "ми ще не досягли кінця"

Очікується поява нових штамів COVID-19

11 лютого 2022, 14:45
Поділіться публікацією:

За словами головного наукового співробітника Всесвітньої організації охорони здоров'я Суми Свамінатан, коронавірусна пандемія далека від свого закінчення. Такий прогноз пов'язаний з імовірною появою нових мутацій COVID-19. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на WHBL.

У ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо пандемії коронавірусу: "ми ще не досягли кінця"

Коронавірус - фото з відкритих джерел

"Ми були свідками того, як розвивається коронавірус і як він мутує. Ми знаємо, що будуть нові численні варіанти COVID-19, які викликають занепокоєння. Ми ще не досягли кінця пандемії", — заявила представниця ВООЗ.

Зазначимо, що експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що коронавірус може перетекти в ендемію, незважаючи на надії світової спільноти, що інфекція зникне з землі. Під ендемією мається на увазі захворюваність, яка регулярно може спалахувати у певних регіонах. Таким чином, чисельність пацієнтів впродовж конкретного періоду — відносно стабільна і не зростає з часом.

Нагадаємо, що глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко з обережністю озвучив прогноз щодо пандемії коронавірусу, згідно з яким вона має завершитися цього року. Про це можна буде говорити відштовхуючись від головного фактора – масштабів вакцинації проти COVID-19. Напередодні міністр попередив громадян країни, що найближчими 4-5 тижнями варто чекати зростання захворюваності через стрімке поширення мутації "Омікрон".

Подібної думки про пік коронавірусу в Україні притримується і Тарас Жиравецький, головний лікар одного з медичних центрів Львова. При цьому на піку лікар прогнозує до 200 тисяч хворих на добу. Потім, за його словами, хвиля коронавірусного штаму "Омікрон" піде на спад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини