Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, коли українцям чекати піку захворюваності на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли українцям чекати піку захворюваності на COVID-19

Тяжкість коронавірусної хвилі буде залежати від відповідальності й поведінки кожного українця

18 жовтня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

За словами заступника голови МОЗ, головного санлікаря України Ігоря Кузіна, пік захворюваності на коронавірус у країні очікується в кінці жовтня-середині листопада. Про це пише УНІАН.

У МОЗ розповіли, коли українцям чекати піку захворюваності на COVID-19

Коронавірус - фото з відкритих джерел

Представник Міністерства охорони здоров'я додав, що зараз у країні ще не фіксується пік захворюваності на ковід.

"Пікові рівні навантаження на систему охорони здоров'я очікуються за прогнозами в кінці жовтня і до середини листопада з поступовим спадом до кінця року і в першому кварталі 2022 року", — сказав головний санітарний лікар.

Кузін називає ситуацію з коронавірусом, яка є в країні сьогодні, початком активної хвилі й зростання. При цьому заступник міністра охорони здоров'я зазначив, що тяжкість хвилі буде залежати від відповідальності й поведінки кожного українця.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я назвав умови, за якої в Україні можуть скасувати обов'язкове носіння медичних масок. Питання скасування масочного режиму можуть винести на порядок денний, якщо 80% громадян зроблять щеплення проти коронавірусного захворювання. Поки що кількості вакцинованих в Україні недостатньо.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що відомий лікар-педіатр Євген Комаровський вважає, що захиститися від коронавірусного захворювання допоможе не тільки щеплення. Однак ніщо не може дати гарантію в 100%. За словами Євгена Комаровського, ще одним надійним способом протистояти коронавірусу є вентиляція приміщень.

Крім того, на переконання Євгена Комаровського, газова криза і збільшення ціни на природний газ може справити позитивний вплив на скорочення ускладнень після респіраторних захворювань. Детальніше — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини