Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, коли очікується спад COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли очікується спад COVID-19 в Україні

Після спаду захворюваності знову очікується підйом

29 жовтня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар країни Ігор Кузін вважає, що найближчі три тижні для України будуть критичні, а потім коронавірусна хвиля піде на спад. Про це представник МОЗ заявив в інтерв'ю виданню "Гордон".

У МОЗ розповіли, коли очікується спад COVID-19 в Україні

Ігор Кузін - фото: moz.gov.ua

"Найближчі три тижні будуть критичними, після чого хвиля поступово піде на зниження. Спад захворюваності продовжиться, як ми очікуємо, майже до кінця січня", — сказав Кузін.

Крім того, головний санлікар додав, що наступний підйом захворюваності на COVID-19 очікується в березні-квітні 2022 року.

Нагадаємо, що, за словами головного лікаря одного з діагностичних центрів Львова Тараса Жиравецького, стрімке поширення коронавірусу в Україні може призвести до медичного колапсу в областях. Кількість госпіталізацій інфікованих пацієнтів може збільшитися до 8 тисяч за добу, тому через недостатню кількість місць у лікарнях обладнатимуть мобільні госпіталі.

Крім того, лікар зазначив, що після щеплення від коронавірусу необхідно дотримуватися основних карантинних правил: соціальної дистанції та носіння медичних масок. Вакцинація, за твердженням медика, хоч і сприяє легшому перебігу COVID-19, але не гарантує, що людина не заразиться.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що головний санітарний лікар країни Ігор Кузін розвінчав найбільш обговорювані фейки про вакцини проти COVID-19. Кузін зазначив, найабсурдніше, що доводилося чути про вакцинацію, так це те, що щеплення проти коронавірусу може викликати безпліддя або впливати на ДНК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини