Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, коли чекати піку Covid-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли чекати піку Covid-19 в Україні

Степанов заявив, що другий рік пандемії в Україні може стати ще більш важким

5 березня 2021, 15:37
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що другий рік пандемії Covid-19 в Україні може стати ще більш важким, а максимальне зростання захворюваності на коронавірус очікується до кінця квітня. Про це міністр повідомив під час виступу у Верховній Раді.

У МОЗ розповіли, коли чекати піку Covid-19 в Україні

Коронавірус в Україні - фото з відкритих джерел

"Світ досить швидко підходить до третьої хвилі коронавірусу. Оцінки вчених невтішні. Другий рік коронавірусу може виявитися навіть важче, ніж попередній... В Україні цифри заражених ростуть кожного дня. Ми вже вступили в третю хвилю пандемії... Ми прогнозуємо збільшення кількості хворих до кінця епідсезону, орієнтовно до кінця квітня", — заявив міністр.

Степанов також додав, що мутації вірусу значно посилять тиск на системи охорони здоров'я.

Нагадаємо, що станом на сьогодні, 5 березня, в лист очікування вакцинації від коронавірусу записалося вже майже 128 000 українців, про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Також стало відомо, що вітчизняні вчені можуть розробити власну вакцину від коронавірусної хвороби, яка зможе конкурувати з препаратами світових компаній.

Як раніше повідомляли "Коментарі", головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, які категорії українців поки не повинні вакцинуватися проти коронавірусу. Всього існує чотири основних протипоказання до препарату Covishield, який зараз використовують вітчизняні медики.

Водночас в ВООЗ заявили, що 2021 рік буде ще одним роком коронавірусу, а перемогти пандемію можна буде на початку 2022 року, що не означає перемогу над самим вірусом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини