Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ: На початку 2022 року пандемія залишиться позаду
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ: На початку 2022 року пандемія залишиться позаду

У ВООЗ зазначили, що 2021 рік буде ще одним роком коронавірусу

5 березня 2021, 11:59
Поділіться публікацією:

Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге заявив що, світ переможе пандемію Covid-19 на початку 2022 року. Про це він розповів в інтерв'ю газеті Die Welt.

ВООЗ: На початку 2022 року пандемія залишиться позаду

У ВООЗ зробили важливу заяву про коронавірус - фото з відкритих джерел

В організації підкреслили, що це не означає, що у 2022 році піде сам коронавірус. За словами Клюге, 2021 рік буде ще одним роком коронавірусу.

"Але зараз ми можемо краще передбачати події та керувати ними. У 2020 році була лише невизначеність як в сфері охорони здоров'я, так і в сфері політики. Я вважаю, що на початку 2022 року пандемія залишиться позаду, проте це не означає, що піде сам вірус", — розповів Клюге в інтерв'ю.

За словами Клюге, "як видно, неминучий" той факт, що у громадян в Європі влітку з'являться паспорта вакцинації, хоч це і не є рекомендацією ВООЗ. Також він закликав набратися терпіння з питання вакцинації населення від коронавірусу.

"Спочатку завжди попит перевищує пропозицію. Не можна прищепити разом жителів всієї планети", — додав він.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що вітчизняні вчені можуть розробити власну вакцину від коронавірусної хвороби, яка зможе конкурувати з препаратами світових компаній. За словами Шмигаля, українські вчені цілком здатні зробити ефективну вакцину, тим більше, що деякі вчені брали участь в розробці препаратів для інших країн. Також прем'єр додав, що українська вакцина вже знаходиться в процесі створення. Передбачається, що український препарат від коронавірусу здатний з'явитися вже через 9-10 місяців.

Як раніше повідомляли "Коментарі", українські вчені першими у світі довели зв'язок між рівнем позаклітинної ДНК в крові і важкістю перебігу коронавірусної хвороби. Це необхідно лікарям для того, щоб прогнозувати, як буде розвиватися хвороба у кожного пацієнта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини