Головна Новини Суспільство медицина НАН: Україна першою в світі навчилась прогнозувати ускладнення Сovid за допомогою аналізу крові
commentss НОВИНИ Всі новини

НАН: Україна першою в світі навчилась прогнозувати ускладнення Сovid за допомогою аналізу крові

Це необхідно лікарям для того, щоб прогнозувати, як буде розвиватися хвороба у кожного пацієнта

5 березня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Українські вчені першими у світі довели зв'язок між рівнем позаклітинної ДНК в крові і важкістю перебігу коронавірусної хвороби. Це необхідно лікарям для того, щоб прогнозувати, як буде розвиватися хвороба у кожного пацієнта, йдеться на сайті Національної академії наук.

НАН: Україна першою в світі навчилась прогнозувати ускладнення Сovid за допомогою аналізу крові

Українські вчені навчилися прогнозувати ускладнення при Covid за аналізом крові - фото з відкритих джерел

За словами завідувача відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені Богомольця НАН України Віктора Досенка, на сьогодні лікарі не можуть прогнозувати, як коронавірус буде розвиватися у кожного пацієнта. Залишається незрозумілим, чому один пацієнт одужує за 7-10 днів, а інший потребує кисню.

"Тому всім лікарям вкрай потрібен якийсь прогностичний критерій. Мені приємно повідомити: ми припустили, що саме рівень позаклітинної ДНК і є прогностичним критерієм (чим вище він, то гірше прогноз), і довели це, до речі, першими у світі... Все, що потрібно людям, щоб буквально в перший день хвороби передбачити, наскільки важким буде її перебіг і, відповідно, які препарати слід приймати, — здати кров на визначення рівня позаклітинної ДНК", — повідомив Досенко.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що вітчизняні вчені можуть розробити власну вакцину від коронавірусної хвороби, яка зможе конкурувати з препаратами світових компаній. За словами Шмигаля, українські вчені цілком здатні зробити ефективну вакцину, тим більше, що деякі вчені брали участь в розробці препаратів для інших країн. Також прем'єр додав, що українська вакцина вже знаходиться в процесі створення. Передбачається, що український препарат від коронавірусу здатний з'явитися вже через 9-10 місяців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини