Головна Новини Суспільство медицина В Україні може з’явитися власна вакцина від коронавірусу: названо терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може з’явитися власна вакцина від коронавірусу: названо терміни

Український препарат знаходиться в процесі розробки

4 березня 2021, 17:38
Поділіться публікацією:

Вітчизняні вчені можуть розробити власну вакцину від коронавірусної хвороби, яка зможе конкурувати із препаратами світових компаній. Таку думку на прес-конференції уряду висловив очільник Кабміну Денис Шмигаль.

В Україні може з’явитися власна вакцина від коронавірусу: названо терміни

Україна розробляє власну вакцину від коронавірусу. Фото: Shutterstock

На думку прем’єр-міністра, українські науковці цілком здатні створити ефективну  вакцину, тим більше, що окремі вчені брали участь у розробці препаратів для інших країн. Також посадовець додав, що українська вакцина уже знаходиться в процесі створення.

Звичайно, перед появою препарату на фармацевтичному ринку його обов’язково перевірять за всіма необхідними стандартами. Додатково прем’єр анонсував проведення відповідних дослідів української вакцини.

Конкретних часових рамок вітчизняним розробникам Денис Шмигаль не ставить, зазначаючи, що в цілому їм може знадобитися менше року. Якщо говорити конкретніше, то український препарат від коронавірусу може з’явитися вже за 9-10 місяців. При цьому він здатен бути вельми конкурентоспроможним.

Зрозуміло, що уряд не збирається чекати так довго. Саме тому, за словами Шмигаля, до того часу щеплення населення проводитиметься вакцинами іноземних розробників, зокрема індійських та американських.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, скільки людей в Україні після вакцинації відчули на собі побічні ефекти препарату Covishield. Між іншим, одна людина навіть була госпіталізована, адже її стан після вакцинації визначено як "важкий".

Також на порталі знайдеться інформація стосовно того, скільки вакцини від коронавірусу Україна отримає у березні. Зазначається, що постачальником препарату буде світова ініціатива COVAX, чиї дії спрямовані безпосередньо на боротьбу із COVID-19 та його наслідками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини