Головна Новини Суспільство медицина Темпи вакцинації українців: скільки осіб поскаржилися на побічні ефекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Темпи вакцинації українців: скільки осіб поскаржилися на побічні ефекти

За попередню добу вакцинували максимальну кількість осіб

4 березня 2021, 15:18
Поділіться публікацією:

Перший тиждень масової вакцинації в Україні відзначився доволі повільними темпами. Такий невтішний висновок із загальної статистики зробив народний депутат, очільник комітету ВРУ із питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Темпи вакцинації українців: скільки осіб поскаржилися на побічні ефекти

В Україні від коронавірусу вакцинувалися майже 10 тисяч осіб. Фото: FREEPIK

На переконання посадовця, українці не поспішають робити щеплення проти COVID-19. Так, за минулу добу, 3 березня, від початку першого тижня вакцинації вітчизняні медики надали препарат найбільшій кількості українців — 2680 особам. Утім, темпи вакцинації все одно не вражають.

Радуцький не може зрозуміти, чому так відбувається, адже отримана від виробника перша партія Covishield була оперативно доставлена на регіональні склади. При цьому вчора на тому ж Закарпатті, що знаходиться у зоні високої епідеміологічної небезпеки, було вакциновано усього 30 осіб.

Загальна кількість людей, які зробили щеплення проти коронавірусу, за перший тиждень досягла позначки у майже 10 тисяч — 9568. З цього загалу лише 126 українців поскаржилися на прояви побічних ефектів від введеного препарату. За словами Михайла Радуцького, така кількість доволі непогана, адже це — ледь перевищує 1% від усіх вакцинованих.

"Один випадок кваліфікований як серйозний та призвів до госпіталізації людини", — підкреслив посадовець.

При цьому над проведенням вакцинації працюють одразу 45 мобільних бригад. На думку Радуцького, це замала кількість, адже початково владою анонсувалося створення близько 500 відповідних медичних груп для імунізації населення.

Загалом Михайло Радуцький називає отриману Україною вакцину безпечною. Та процес залучення громадян до процесу щеплень — надто повільний, що може вплинути на загальну епідеміологічну ситуацію.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна вже у березні може очікувати на отримання понад 2 мільйонів доз вакцини від всесвітньої ініціативи COVAX. Виробника препарату поки не повідомляють.

Також на порталі інформували про скандальну заяву словацького прем’єр-міністра, який пожартував, що обміняв Закарпатську Україну на необхідну кількість російської вакцини від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/588
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Елена Андреева

4 березня 2021, 15:36

Проблемы с математикой! Это не 1%, а 4,7%! А какой вакциной будет вакцинироваться сам удивленный г-н Радуцкий?


Новини