Головна Новини Суспільство медицина Кому категорично не можна вакцинуватися проти коронавірусу — Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому категорично не можна вакцинуватися проти коронавірусу — Ляшко

Людям з ослабленим імунітетом слід почекати із вакцинацією

5 березня 2021, 13:53 comments3123
Поділіться публікацією:

Багато українців зараз перебувають в роздумах: чи варто вакцинуватися від коронавірусу. За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, препарат проти "корони" має деякі протипоказання, тому існує перелік осіб, яким краще утриматися від щеплення. Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Кому категорично не можна вакцинуватися проти коронавірусу — Ляшко

Вакцинуватися від коронавірусу варто не всім. Фото із відкритих джерел

Під час брифінгу 5 березня Ляшко розповів, які категорії українців поки не повинні вакцинуватися проти коронавірусу. Всього існує чотири основних протипоказання до препарату Covishield, який зараз використовують вітчизняні медики.

Отже, вакцинуватися від коронавірусу не варто, якщо ви:

• швидше за все, маєте підвищену чутливість до речовини, яка є діючою основою вакцини;

• переносите будь-які супутні захворювання, що можуть викликати, наприклад, лихоманку;

• страждаєте порушенням згортання крові (науковою мовою — тромбоцитопенію);

• є людиною, яка має ослаблений імунітет.

При цьому незначну застуду Ляшко не відносить до протипоказань для вакцинації. Додатково чиновник зазначає, що людям, що переносить подібні захворювання, варто провести детальну консультацію з сімейним лікарем, перш ніж зробити необхідне щеплення.

В цілому головний санлікар країни рекомендує українцям записуватися в чергу на вакцинацію і погоджуватися на щеплення. На думку представників МОЗ, саме вакцинація здатна стати потужним важелем для запобігання таких масових спалахів захворювання COVID-19 в країні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як швидко проявляються симптоми коронавірусу після контакту з уже хворою людиною. Наукові факти надав український лікар Тарас Жиравецький.

Також на порталі знайдеться прогноз Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо термінів закінчення коронавірусної пандемії у всьому світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Надежда

9 березня 2021, 20:31

Классно придумали, чтобы выжить украинцев со своей земли. Уничтожить население действительно можно ,ссылаясь на вирус, которого в помине нет. есть Грипп, был и будет, так как перемена периодов тепла и холода ,всегда чревата заболеванием с температурой. Для этого вместо добавления пенсий ,зарплат, чтобы население потребляло больше витаминов, повышая иммунитет. придумали неиспытанную даже В-а-к-ц-ы-ну. Задумайтесь - люди. Маски -бизнес-платно. Вакцина очень дорогостоящая должно быть - просто бесплатно. Какую"хрень" вводят человеку и какой мутант получится? Очень интересно.


Новини