Головна Новини Суспільство медицина Як швидко проявляється COVID-19 після контакту з хворим: лікар назвав кількість днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко проявляється COVID-19 після контакту з хворим: лікар назвав кількість днів

Лікар розповів, що робити, якщо ви помітили в себе перші симптоми коронавірусу

5 березня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Перші симптоми коронавірусної інфекції проявляються в людини, яка контактувала з хворим на COVID-19, зазвичай через декілька днів, менше, аніж за тиждень. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook український лікар Тарас Жиравецький.

Як швидко проявляється COVID-19 після контакту з хворим: лікар назвав кількість днів

Фото з відкритих джерел

"Як швидко після контакту з хворим на COVID-19  з‘являються перші симптоми?": це одне з найпоширеніших питань, які виникають у громадян. Лікар каже, що ті чи інші прояви інфікування відбувається зазвичай через 5-6 днів. Як тільки ви помітили в себе перші симптоми, то слід зробити тест на антиген або ПЛР-тест на COVID-19. Як зазначив Жиравецький, ПЛР-тест вважається більш чутливим.

"Вживання їжі чи закапування носу не може зробити вище вказані тести позитивними, а навпаки може показати на те що, вірусу у вас немає. Тому перед тестом дотримуйтесь рекомендацій, які є на сайтах лабораторій", — наголосив у своєму повідомленні лікар Тарас Жиравецький.

Медик додав: "Якщо у Вас тест виявився позитивним, повідомте про це вашого сімейного лікаря".

Нагадаємо, люди, які перехворіли на коронавірус, стикаються з рядом ускладнень. Медик назвав чотири найпоширеніші проблеми з тих, які фіксують медичні співробітники у пацієнтів після одужання.

Як раніше повідомлялося, вчені помітили несподівану тенденцію в статистиці COVID-19. Дослідники виявили, що до кінця 2020 року глобальні показники смертності від коронавірусу були більш ніж в 10 разів вище в країнах, де більша частина дорослого населення мають надлишкову вагу, в порівнянні з країнами, де менше половини страждають від ожиріння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини