Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав 4 найпоширеніших ускладнення після коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав 4 найпоширеніших ускладнення після коронавірусу

Лікар розповів, як довго у пацієнтів може не з'являтися нюх і смак

4 березня 2021, 06:20 comments1113
Поділіться публікацією:

Люди, які перехворіли на коронавірус, стикаються з рядом ускладнень. Про це розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко ТСН.

Лікар назвав 4 найпоширеніших ускладнення після коронавірусу

Фото з відкритих джерел

Медик назвав найпоширеніші проблеми з тих, які фіксують медичні співробітники у пацієнтів після одужання.

Перше ускладнення — втрата нюху і смаку. За словами лікаря, їх відсутність може тривати протягом 4-5 місяців після того, як людина одужала від коронавірусу. Але поступово відчуття повернуться, запевняє Федоренко.

Друга поширена проблема — зміни з боку серцево-судинної системи у вигляді міокардитів. Це може тривати до 2-2,5 місяців.

Третє — ураження з боку нижніх кінцівок. Як розповів лікар, мова йде про періодичні болі та труднощі під час ходи.

Четверте — астенічний синдром. Тобто у пацієнтів немає настрою, вони швидко втомлюються, а також спостерігається порушена функція сну. Крім того, можуть виникати навіть депресивні стани.

Нагадаємо, рік тому, 3 березня 2020 року, в Україні офіційно з'явився перший хворий на коронавірусну інфекцію. За цей час перебіг хвороби дещо змінився, а медики фіксують нові ускладнення у пацієнтів з COVID-19. Лікар розповів останні подробиці.

Раніше стало відомо, у скількох українців та які побічні ефекти зафіксовані після вакцинації проти коронавірусу. Експерт назвав три найчастіших побічних прояви після щеплення. Варто зауважити, що в Україні жодного випадку анафілактичного шоку або інших важких ускладнень після вакцинації проти коронавірусної інфекції на поточний момент не зафіксовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини