Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовано після вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовано після вакцинації

Названо три найчастіших побічних прояви після щеплення

2 березня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

В Україні жодного випадку анафілактичного шоку або інших важких ускладнень після вакцинації проти коронавірусу не зафіксовано. Про це пише голова комітету з питань здоров'я нації ВРУ Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі.

Стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовано після вакцинації

Фото з відкритих джерел

За його даними, наразі вакциновано трохи більше ніж 5 тисяч медиків.

"Побічні ефекти, які фіксуються у 5-7% вакцинованих, доволі стандартні, — йдеться у повідомленні. — Як і при будь-якому щепленні – почервоніння або поява папул у місці ін’єкції, незначне підвищення температури".

Радуцький зазначив, що сьогодні Канада затвердила до екстреного медичного використання вакцину і замовила 2 млн доз вакцин AstreZeneca з того самого заводу в Індії, з яким і домовилася Україна щодо вакцини Covishield.

Зазначається, що темпи вакцинації в нашій країні поки що незадовільні.

"МОЗ обіцяє збільшити кількість вакцинованих до 10-15 тисяч щодня. Але нам потрібно рухатись вдесятеро швидше, щоб на кінець року вакцинувались принаймні 10 мільйонів українців", — заявив Радуцький.

Інакше восени, за його словами, є ймовірність чергової хвилі коронавірусу, а через неї – посилення карантинних заходів.

Нагадаємо, середня загальносвітова кількість вакцин на 100 осіб на поточний момент становить три. В інфографіці видання "Коментарі" можна побачити, які країни лідирують за темпами вакцинації проти коронавірусу у світі.

Як повідомлялося, у зв'язку з вакцинацією в Україні у звичайних громадян виникає чимало запитань. У тому числі: "Якщо людина зробила щеплення, то їй можна ходити без маски?", "Як в інших країнах?".  Сайт "Коментарі" знає відповіді на ці популярні питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/584
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини