Головна Новини Суспільство медицина Як ризик смертності від коронавірусу пов'язаний з ожирінням - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ризик смертності від коронавірусу пов'язаний з ожирінням - дослідження

Вчені помітили несподівану тенденцію в статистиці COVID-19

5 березня 2021, 10:07
Поділіться публікацією:

Показники смертності від коронавірусу в десять разів вище в країнах, де більшість дорослих мають зайву вагу. Про це передає CNN з посиланням на звіт Всесвітнього форуму з ожиріння.

Як ризик смертності від коронавірусу пов'язаний з ожирінням - дослідження

Фото з відкритих джерел

Дослідники виявили, що до кінця 2020 року глобальні показники смертності від COVID-19 були більш ніж в 10 разів вище в країнах, де більш ніж половина дорослого населення мають надлишкову вагу, в порівнянні з країнами, де менше половини страждають від ожиріння.

Команда вивчила дані про смертність від Університету Джона Хопкінса (JHU) і Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) і виявила, що з 2,5 мільйона випадків смерті в результаті COVID-19, зареєстрованих до кінця лютого, 2,2 мільйона припадають на країни, де більша частина населення має зайву вагу.

В результаті аналізу даних і досліджень, проведених більш ніж в 160 країнах, дослідники виявили, що показники смертності від COVID-19 збільшуються разом з поширеністю ожиріння в країнах. Вони відзначають, що зв'язок зберігся навіть з поправкою на вік і національне багатство.

Аналіз показує, що через відсутність справедливості в пріоритетних групах найбільш вразливі групи населення від COVID-19 залишаються без вакцини.

У звіті зазначено, що в кожній країні, де менш як 40% населення має надлишкову вагу, рівень смертності від COVID-19 не перевищує 10 осіб на 100000 осіб.

Але в країнах, де більше 50% населення страждають від ожиріння, рівень смертності від COVID-19 був набагато вище — понад 100 на 100000 осіб.

Всесвітній форум з ожиріння пропонує віддати пріоритет тим, хто страждає ожирінням, при тестуванні на коронавірус і вакцинації.

Нагадаємо, український лікар назвав чотири найпоширеніших ускладнення після коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини