Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, коли в аптеках почнуть продавати вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли в аптеках почнуть продавати вакцину від COVID-19

Українці зможуть самостійно придбати вакцину в аптеці

22 січня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про те, коли в аптеках країни з'явиться вакцина від коронавірусної інфекції. За його словами, вже ближче до літа будуть легальні поставки цієї вакцини.

Стало відомо, коли в аптеках почнуть продавати вакцину від COVID-19

Максим Степанов розповів, коли в аптеках з'явиться вакцина від COVID-19 - фото: з відкритих джерел

Степанов зазначив, що українці повинні будуть отримати щеплення безкоштовно. Однак в першу чергу вакцинують медиків, співробітників правоохоронних органів, військових, людей, які проживають в спеціалізованих установах (будинки для людей похилого віку, інтернати), соціальних працівників, а також людей у віці від 60 років. Для інших вакцинація передбачена наприкінці поточного року.

На другому етапі будуть вакцинувати людей з високим рівнем інфікування, на третьому — тих, хто підтримує безпеку і життєдіяльність країни, на четвертому етапі щеплення отримають люди з підвищеним ризиком інфікування.

Всі інші належати до п'ятої групи. Останній етап буде проходити, починаючи з вересня цього року.

У разі, якщо хто-небудь з українців захоче зробити собі щеплення раніше покладеного терміну, він зможе придбати вакцину в аптеці. За прогнозами Степанова, зробити це можна буде на початку літа. Що стосується вартості вакцини, то про це поки що не повідомляється.

Нагадаємо, в ході опитування українців з'ясувалося, що більшість людей не готові вакцинуватися навіть за умови, що щеплення буде безкоштовною.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що глава МОЗ розповів, коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу, а також про те, що в ВООЗ дали несприятливий прогноз з приводу смертності від COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини