Головна Новини Суспільство події Більше половини українців не готові робити вакцинацію від коронавирусу - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше половини українців не готові робити вакцинацію від коронавирусу - опитування

Великий відсоток українців поки не збирається робити щеплення від COVID-19

21 січня 2021, 10:56
Поділіться публікацією:

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування серед українців на тему коронавірусу, січневого локдауна і вакцинації. Респонденти розповіли, чи готові вони робити щеплення і як ставляться до карантинних заходів під час локдауна.

Більше половини українців не готові робити вакцинацію від коронавирусу - опитування

Більшість українців заявили про неготовність робити вакцинацію - фото: з відкритих джерел

У порівнянні з попередніми опитуваннями, рівень хвилювання через пандемію в країні значно зменшився. Зараз 40% людей переживають, що можуть захворіти COVID-19. Варто відзначити, що в листопаді цей відсоток становив 57. Про те, що можуть захворіти їхні близькі, хвилюються 78%, в листопаді таких було 87%.

З усіх опитаних 16% вважають, що вже перехворіли коронавірусів або ж хворіють на нього зараз. В основному, це були люди середньої вікової категорії (30-59 років). 80% респондентів зазначили, що не заражалися COVID -19.

Підтримують введення локдауна більшість опитаних — 51%, а 46% висловилися проти введення карантину. Також 40% впевнені в тому, що локдаун не знизить рівень захворюваності, а 55% вважають навпаки. Однак навіть серед тих, хто підтримує ідею з введенням жорсткого карантину, сумнівається в його ефективності.

Що стосується вакцинації, то 39% опитаних відзначили, що готові будуть зробити щеплення, якщо вакцина буде продаватися в аптеках. А 56% відмовилися навіть за цієї умови. На безкоштовне вакцинування згодні 43% і 52% відповіли, що до цього поки не готові.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам, що січневий локдаун добігає кінця і про те, що ж чекає українців після суворого карантину, також сайт повідомляв про те, що Максим Степанов розповів, коли в Україні почнеться перший етап вакцинації від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини