Головна Новини Суспільство медицина Коли в Україні стартує вакцинація від COVID-19 - Максим Степанов
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні стартує вакцинація від COVID-19 - Максим Степанов

Другий етап вакцинації почнеться приблизно через 2 місяці

18 січня 2021, 11:56
Поділіться публікацією:

В наступному місяці в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу. Про це у своєму Telegram-каналі розповів представник Президента України Володимира Зеленського в Кабміні й депутат від "Слуги народу" Андрій Герус.

Коли в Україні стартує вакцинація від COVID-19 - Максим Степанов

Через місяць в Україні стартує вакцинація від COVID-19 - фото: з відкритих джерел

Так, за словами нардепа, під час зустрічі депутатів від партії "Слуга народу" з міністром охорони здоров'я України Максимом Степановим, останній повідомив, що в середині лютого можна буде починати вакцинацію українців.

Очікується, що в країну завезуть 910 тисяч доз вакцини Pfizer. Спочатку щеплення  зроблять медикам, представникам правоохоронних органів, військовим в зоні ООС, літнім людям, які знаходяться в спеціалізованих установах. Планується, що під час першого етапу будуть вакциновані 367 тисяч осіб. Старт другого етапу вакцинації запланований на кінець березня. Він буде включати вакцинацію 2 500 000 млн осіб.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я веде переговори з такими партнерами як Moderna (американська біотехнологічна компанія, сфокусована на розробці ліків і вакцин), AstraZeneca (англо-шведська фармацевтична компанія), а також з китайськими виробниками про постачання вакцин в країну.

На сьогодні, за словами депутата Андрія Геруса, влада проводить переговори щодо поставок вакцини в Україну з чотирма компаніями.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що   Україна відмовилася від вакцини проти коронавірусу, яка дешевше в 6 разів , а також про те, що відомий лікар спростувала популярний міф про новий штам коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини