Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, через який час після хвороби відбувається повторне зараження коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, через який час після хвороби відбувається повторне зараження коронавірусом

В Україні скоротився часовий проміжок між першим і повторним випадками зараження коронавірусом

20 квітня 2021, 18:28
Поділіться публікацією:

Українці, які перехворіли на коронавірус, можуть повторно інфікуватися вже за 3-4 місяці. Про це йдеться у повідомленні голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького у Facebook.

Стало відомо, через який час після хвороби відбувається повторне зараження коронавірусом

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За даними нардепа, в перший рік пандемії вчені вважали, що повторне зараження коронавірусом можливе через 6-9 місяців після хвороби.

Українські епідеміологи проаналізували 1,2 тисячі випадків повторних заражень коронавірусом.

"Висновки невтішні: найчастіше люди інфікувалися через 3-4 місяці, іноді – через 5 місяців, були одиничні випадки зараження через півтора місяці", — йдеться у повідомленні Радуцького.

За його словами, це свідчить про короткочасне зберігання високого рівня антитіл в організмі. З огляду на те, що в Україні прогнозують четверту хвилю коронавірусу восени 2021 року, Радуцький говорить і про ймовірність повторних випадків заражень.

На думку нардепа, Україні необхідно прискорити кампанію з вакцинації, адже до кінця року наша країна може не встигнути прищепити достатню кількість дорослого населення. Хоча у планах МОЗу передбачається вакцинація 70% громадян до кінця 2021 року.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заговорив про власну лабораторію з виробництва ліків і вакцин від коронавірусу. Подібні тези озвучує в ефірах ТБ і голова МОЗу Максим Степанов. "Коментарі" попросили експертів оцінити цю ідею і пояснити, наскільки вона актуальна і чи може бути реалізована.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", стало відомо про нову мутацію коронавірусу. У низці країн медики фіксують новий вид коронавірусу — так звану подвійну мутацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини