Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо про нову мутацію коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про нову мутацію коронавірусу

Глава МОЗ Максим Степанов попередив українців про подвійну мутацію коронавірусу

19 квітня 2021, 19:04
Поділіться публікацією:

У ряді країн медики фіксують новий вид коронавірусу — так звану подвійну мутацію. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24" сьогодні, 19 квітня.

Стало відомо про нову мутацію коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За словами міністра, Україна подолала пік захворюваності третьої хвилі коронавірусу. Степанов прогнозує подальше зниження нових випадків захворювання серед українців.

Однак глава МОЗ акцентував, що "розслаблятися" ще не можна.

"Ще раз підкреслю: дуже важливо, щоб ми дотримувалися правил, — сказав міністр охорони здоров'я України. — Більш того, в умовах тих мутацій, які супроводжують цей вірус".

Як зазначив міністр, у нашій країні зафіксовано вже і британський, і південноафриканський штами коронавірусу. Це, за його словами, можна побачити й за тяжкістю захворювання.

"Зараз зафіксована ще одна мутація, так звана подвійна мутація у Великобританії, Індії, Гонконгу", — повідомив Степанов.

Тому, додав міністр, коронавірус ще буде нас випробовувати на міцність.

Нагадаємо, мандрівників із України попередили, що в країнах Близького Сходу зараз активізувався один із видів коронавірусу МЕRS-CoV, переносниками якого переважно є верблюди. Перебіг хвороби може як не мати симптомів, так і супроводжуватися важкими клінічними проявами. Це може бути висока температура тіла, кашель і задишка. Інфікування цим вірусом часто призводить до пневмонії.

Як раніше інформував портал "Коментарі", український лікар повідомила, що діти стали частіше хворіти на коронавірус і мають нетипові, як у випадку з захворюванням дорослих, симптоми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини