Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо про спалах «верблюжого» коронавірусу на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про спалах «верблюжого» коронавірусу на Близькому Сході

У Саудівській Аравії стався спалах МЕRS-CoV – один із видів коронавірусу, який передають верблюди

18 квітня 2021, 19:41
Поділіться публікацією:

Мандрівників із Україні попередили, що в країнах Близького Сходу зараз активізувався один із видів коронавірусу МЕRS-CoV, переносниками якого є верблюди. Про це йдеться у повідомленні Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) України.

Стало відомо про спалах «верблюжого» коронавірусу на Близькому Сході

Верблюди переносять один із видів коронавірусу. Фото з відкритих джерел

Саудівська Аравія поінформувала ВООЗ, що з 1 січня до 11 березня 2021 року зафіксовано сім нових випадків зараження MERS-CoV. На жаль, троє осіб внаслідок інфікування померли.

Як пояснили в ЦГЗ, близькосхідний респіраторний синдром – це гостра респіраторна вірусна інфекція, спричинена патогенним для людини коронавірусом MERS-CoV. Зазвичай вірус передається від верблюда до людини.

Перебіг хвороби може як і не мати симптомів, так і супроводжуватися важкими клінічними проявами. Це може бути висока температура тіла, кашель і задишка. Інфікування цим вірусом часто призводить до пневмонії.

У зв’язку з цим ВООЗ зробила попередження для тих, хто планує відпочинок у країнах Близького Сходу. Задля безпеки рекомендується уникати близького контакту з тваринами (особливо з верблюдами), не вживати сире верблюже молоко або ж сумнівно оброблено м’ясо, утриматися від відвідування місць масового скупчення людей, а також пильно дотримуватися правил гігієни.

Нагадаємо, в Україні лікарі заговорили про "довгий коронавірус". Експерт розповів, що означає термін "довгий коронавірус" і чим небезпечний такий вид вірусу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС України розповіло, куди можуть подорожувати українці під час пандемії коронавірусу. Список відкритих для України країн поступово збільшується. Наразі для подорожей українців відкриті кордони понад 100 країн світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини