Головна Новини Суспільство медицина «Серйозний ворог»: лікарі заговорили про «довгий коронавірус"
commentss НОВИНИ Всі новини

«Серйозний ворог»: лікарі заговорили про «довгий коронавірус"

Експерт розповів, що означає термін "довгий коронавірус" і чим небезпечний такий вид вірусу

15 квітня 2021, 19:45 comments1865
Поділіться публікацією:

Лікарі фіксують випадки так званого "довгого коронавірусу" . Про це заявив академік, голова Комісії з біобезпеки та біозахисту при РНБО Сергій Комісаренко в ефірі телеканалу "Україна 24".

«Серйозний ворог»: лікарі заговорили про «довгий коронавірус"

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За його словами, long covid — це наслідки перенесеного захворювання. Повідомляється, що цей синдром може тривати кілька місяців, супроводжуючись втомою та іноді проблемами з іншими органами.

"Це серйозний ворог, до якого треба серйозно ставитися", — зазначив Комісаренко.

Експерт додав, що самого вірусу в організмі під час хвороби вже може й не бути. Як говорить Комісаренко, long covid — це вже захворювання без вірусу. У пацієнта можуть бути антитіла, але небагато.

"Здебільшого вражаються інші органи, спостерігається туман у голові, погіршення мислення, слабшає пам'ять, може бути дуже довга втрата відчуття смаку й запаху, інші ускладнення", — розповів експерт.

Нагадаємо, український лікар розповіла, що повторні зараження коронавірусом можуть відбуватися через появу нових штамів Covid-19. В Україні пацієнтам із коронавірусом не діагностується, який саме у них штам.

При цьому експерт підкреслила, що вірус новий, все відбувається в реальному часі, тому конкретні висновки можна буде робити тільки після завершення пандемії.

Як раніше писав портал "Коментарі", український лікар назвав симптоми, з якими під час коронавірусу слід бути уважнішими. Наприклад, при падінні сатурації менше показника 92, лікар наголошує на необхідності госпіталізації. Медик радить придбати або позичити у знайомих пульсоксиметр, щоб прилад був поруч із пацієнтом удома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини