Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав симптоми, з якими під час коронавірусу слід бути уважніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав симптоми, з якими під час коронавірусу слід бути уважніше

Лікар Тарас Жиравецький попередив, коли температура та інші симптоми можуть свідчити про небезпечний перебіг коронавірусу

9 квітня 2021, 19:35 comments1267
Поділіться публікацією:

Наявність температури на 7-8 день захворювання на коронавірус може свідчити про бактерійну інфекцію. Про це на своїй сторінці написав український лікар Тарас Жиравецький.

Лікар назвав симптоми, з якими під час коронавірусу слід бути уважніше

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Лікар радить зробити тест, якщо у вас піднялася температура тіла. Важливо, за його словами, рахувати день захворювання від початку температури, а не отримання позитивного тесту.

"Якщо у вас висока температура на 7-8 день захворювання це дуже висока ймовірність приєднання бактерійної інфекції, тому варта здати аналіз крові на црп (CRP – норма С-реактивного білка, — ред.) і прокальцитонін, — йдеться у повідомленні. — Якщо у вас високі показники црп (більше 50) або феритину — чекайте важчого перебігу ковіду".

Лікар зазначає, що вживання антибактерійних препаратів з першого дня захворювання не потрібне та не допоможе.

При падінні сатурації менше показника 92, Жиравецький наголошує на необхідності госпіталізації. Лікар радить придбати або позичити в знайомих пульсоксиметр, щоб прилад був поряд з пацієнтом вдома.

Жиравецький рекомендує тим, хто ще не хворів на коронавірус, утриматися від відпочинку в далеких екзотичних країнах. Лікар каже: "Замість відпочинку можете отримати складний квест на виживання".

Зауважується, що підняття температури після ковіду може свідчити не про повторний ковід, а про запалення легень.

Нагадаємо, вчені виявили зв'язок коронавірусу з низкою хвороб. Так, дослідники виявили, що люди, у яких за останні шість місяців був діагностований коронавірус, більш схильні до розвитку депресії, деменції, психозу та інсульту.

Раніше повідомлялося, що доктор Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус удома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини