Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус вдома

Доктор Євген Комаровський розповів, коли хворим на коронавірус потрібно лягати в лікарню

5 квітня 2021, 16:59
Поділіться публікацією:

Доктор Євген Комаровський пояснив, у якому випадку людям, хворим на коронавірус, необхідна госпіталізація і перебування в лікарні, а не вдома. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус вдома

Коли не варто лікувати коронавірус вдома. Фото з відкритих джерел

За словами Комаровського, якщо сатурація (рівень кисню в крові) становить вище 93, то пацієнт може спокійно лікуватися вдома.

Лікар виділив чотири основних показання для госпіталізації.

Як розповів Комаровський, якщо сатурація досягає нижче 93 на тлі киснетерапії, тобто коли у пацієнта 92, дається кисень і сатурація підвищується, то можна дихати вдома за допомогою концентратора. Якщо ж сатурація не підвищується чи немає концентратора, необхідно йти в стаціонар.

Друге показання, за словами медика, психічні розлади на тлі ковіду. Комаровський заявив, що це привід влаштовуватися в лікарню.

По-третє, при самолікуванні коронавірусу негативні наслідки може спричинити кишковий синдром.

"Коли на тлі підвищеної температури розвивається діарея і можливе швидке зневоднення, то в домашніх умовах боротися з цим дуже важко через ймовірні ускладнення, тому потрібен нагляд лікаря та внутрішньовенне введення препаратів", — йдеться у повідомлення Комаровського.

Четвертим показанням для госпіталізації медик вказав наявність високої температури вище 39 градусів при відсутності реакції організму на жарознижуючі.

Нагадаємо, лікар розповіла, хто найчастіше є переносником коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що в Україні оновили показники регіонів із захворюваності на коронавірус. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, у 21 із 25 регіонів перевищено епідеміологічний поріг Covid-19.

Зазначимо, що згідно з даними МОЗ, у "червону" зону потрапляють регіони, де протягом трьох днів перевищені два або більше показники через Covid.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини