Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповіла, хто найчастіше є переносником коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, хто найчастіше є переносником коронавірусу

Лікар зазначила про нюанси перебігу коронавірусу в дітей

2 квітня 2021, 18:43 comments1102
Поділіться публікацією:

Найчастіше переносниками коронавірусної інфекції є діти. Хоча й вони переважно хворіють у легкій формі, але можуть інфікувати дорослих. Про це розповіла лікар Тетяна Лутай "Укрінформу".

Лікар розповіла, хто найчастіше є переносником коронавірусу

Фото з відкритих джерел

За словами медика, діти завжди є рушійною силою при будь-яких респіраторних вірусних інфекціях. До таких належить і коронавірусна.

"Саме вони мають перебувати вдома, бо в нас при грипі та ГРВІ щороку орієнтовно 75% хворих – це діти", — зауважила Лутай.

При цьому повідомляється, що переважна більшість дітей переносять коронавірус у легкій формі. Однак вони часто поширюють хворобу вдома – на батьків, дідусів і бабусь, а ті нерідко мають хронічні захворювання.

"Я розумію, що дітям потрібні живе спілкування і навчання, але як епідеміолог я озвучила ті речі, які, мабуть, багатьом не сподобаються", — додала Лутай.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, на території України виявлено 19 893 випадків інфікування коронавірусом. Це найбільша кількість інфікованих за добу з початку пандемії. Зокрема, COVID-19 діагностували у 834 дітей та 484 медпрацівників.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, Україна стабільно займає місце в топ-5 великих країн Європи з найбільш критичною ситуацією через коронавірусну хворобу. Перш за все причина криється в низькій кількості тестів і високому коефіцієнті виявлених випадків. Темпи вакцинації в сусідніх країнах переважно вищі за українські. Україна втричі відстає від Польщі, але перевищує показники Росії.

Тим часом, ВООЗ назвала країну, де найнебезпечніша ситуація з COVID-19. Найбільш критична ситуація з коронавірусом сьогодні спостерігається в Бразилії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крысолов

2 квітня 2021, 17:55

Эпидемиология - это человеконенавистничество. С их (эпидемиологов) точки зрения всех нужно загнать в концлагерь или хотя бы искалечить всем психику чтоб сидели такими себе запуганными крысёнышами под плинтусом в депрессии, никуда не ходили и ничего не хотели... Интересно, массовые расстрелы всех здоровых и бодрых они скоро начнут рекомендовать.


Новини