Головна Новини Суспільство події ВООЗ назвала країну, де найнебезпечніша ситуація з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ назвала країну, де найнебезпечніша ситуація з COVID-19

За даними ВООЗ, сьогодні в цій країні найбільш критична ситуація з коронавірусом

2 квітня 2021, 12:43
Поділіться публікацією:

Бразилія стала новим епіцентром пандемії коронавірусу. Таку заяву зробила Всесвітня організація охорони здоров'я. Про це передає Reuters.

ВООЗ назвала країну, де найнебезпечніша ситуація з COVID-19

Фото з відкритих джерел

Як розповіла епідеміолог ВООЗ Марія ван Керхове, ряд штатів Бразилії знаходиться в критичному стані, а лікарні вражені пандемією COVID-19.

"Дійсно, зараз дуже серйозна ситуація відбувається в Бразилії, де ряд штатів знаходиться в критичному стані", — сказала вона.

За її словами, багато відділень інтенсивної терапії в лікарнях у цій країні заповнені більш ніж на 90 відсотків.

Зазначимо, що даними Університету Джонса Хопкінса, сьогодні зафіксовано понад 30 тисяч заражених в США, 12,8 тисячі осіб — Бразилії, 12,2 тисячі осіб — Індії.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, на території України виявлено 19 893 випадків інфікування коронавірусом. Це найбільша кількість інфікованих за добу з початку пандемії. Зокрема, COVID-19 діагностували у 834 дітей та 484 медпрацівників.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, Україна стабільно займає місце в топ-5 великих країн Європи з найбільш критичною ситуацією через коронавірусну хворобу. Перш за все причина криється в низькій кількості тестів і високому коефіцієнті виявлених випадків. Темпи вакцинації в сусідніх країнах переважно вищі за українські. Україна втричі відстає від Польщі, але перевищує показники Росії.

За даними аналітиків, показник смертності під час весняної хвилі стрімко та вдвічі швидше досяг піків осіннього. Зараз у країні завантажені 60 відсотків реанімаційних місць і 50 відсотків обладнаних киснем ліжок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини