Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус по третьому колу: лікар пояснила причину повторних заражень
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус по третьому колу: лікар пояснила причину повторних заражень

Український лікар розповіла, що повторні зараження коронавірусом можуть відбуватися через появу нових штамів Covid-19

14 квітня 2021, 19:17
Поділіться публікацією:

Епідеміолог, в.о. гендиректора Львівської обласної лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Наталія Іванченко повідомила, що в Україні пацієнтам з коронавірусом не діагностується, який саме у них штам. А нові види вірусу можуть впливати на те, що фіксуються повторні випадки захворювання. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Україна 24".

Коронавірус по третьому колу: лікар пояснила причину повторних заражень

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За її словами, повторні випадки в Україні дійсно фіксуються.

"Ми знаємо, що у нас є випадки повторного захворювання COVID-19, поодинокі випадки, коли люди в третій раз звертаються з позитивним результатом ПЛР і клінічними ознаками хвороби", — зазначила Іванченко.

Медики припускають, за її словами, що це пов'язано зі зміною генетичної структури вірусу. Так, новий штам може знижувати опірність організму, таким чином людина піддається повторному зараженню.

При цьому експерт підкреслила, що поки вірус новий, все відбувається в реальному часі, тому конкретні висновки можна буде робити тільки після завершення пандемії.

Нагадаємо, лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечна. Так, український лікар пояснила, за якої умови не можна змішувати типи вакцин від коронавірусу. Відзначимо, що друга доза вакцини називається бустерною. З її допомогою активується т-клітинний імунітет, який більше бере участь в тривалому захисті від будь-якої вірусної інфекції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в НАН спрогнозували, коли в Україні почнеться спад захворюваності на коронавірус в квітні 2021 року, а коли очікувати піку смертності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини