Головна Новини Суспільство медицина Лікар звернула увагу на нетипові для коронавірусу симптоми в дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар звернула увагу на нетипові для коронавірусу симптоми в дітей

Український лікар повідомила, що діти стали частіше хворіти на коронавірус і мають нетипові, як у випадку з захворюванням дорослих, симптоми

18 квітня 2021, 22:39 comments1602
Поділіться публікацією:

В Україні почастішали випадки захворювання дітьми на коронавірус, серед яких є і важкі форми. Про це повідомила дитяча інфекціоніст із Кривого Рогу з 40-річним стажем Світлана Куніцина ТСН.

Лікар звернула увагу на нетипові для коронавірусу симптоми в дітей

Коронавірус у дітей. Фото з відкритих джерел

За даними лікаря, наразі половина випадків припадає на вікову категорію від 0 до 50 років. Серед цього числа 5% — це діти.

Як пояснила Куніцина, важкий перебіг у дітей трапляється рідше, ніж у дорослих. Натомість саме дітей медики називають основними переносниками інфекції.

Підвищення рівня захворюваності серед дітей, розмірковує експерт, може бути пов’язано з тим, що дитсадки та початкова школа продовжують працювати. Тоді як минулого року їх також закривали на карантин.

Серед симптомів, на які лікар радить батькам звернути увагу, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту.

"Якщо у дорослого населення він зустрічається рідше, то у дітей набагато частіше. Іноді навіть фіксуються форми, коли респіраторний синдром взагалі відсутній, а проявляється тільки травними розладами", — розповіла інфекціоніст.

Крім того, лікар зазначила про шкірно-слизові зміни: червоні щоки, виражений кон’юктивіт, почервоніння очей і набряк повік, висипання на шкірі, "полуничний язик".

Нагадаємо, лікар спрогнозував, коли в Україні вщухне хвиля коронавірусу. За словами медика, можна говорити про певний колективний імунітет в Україні, але для озвучування точного відсотка потрібно провести дослідження.

Як раніше інформував портал "Коментарі", в Саудівській Аравії стався спалах МЕRS-CoV. Це один з видів коронавірусу, який передають верблюди. Є летальні випадки. У зв'язку з цим ВООЗ звернулася з рекомендаціями до мандрівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини