Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус в Україні: коли прогнозують четверту хвилю
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: коли прогнозують четверту хвилю

Нардеп Михайло Радуцький прогнозує, що четверта хвиля коронавірусу восени 2021 року в Україні буде масштабнішою за поточну

20 квітня 2021, 17:12
Поділіться публікацією:

В Україні третя хвиля коронавірусної хвороби пішла на спад, але вже час готуватися до наступної, яка очікується восени 2021 року. Про це йдеться у повідомленні голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького у Facebook.

Коронавірус в Україні: коли прогнозують четверту хвилю

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Так, у країнах Європи, як і в Україні, поменшало нових випадків захворювання. У Польщі показник нових хворих знизився із 23 тисяч до 7 тисяч, у Чехії – із 13 тисяч до 830, в Італії – із 23 тисяч до 8,8 тисяч за місяць. Деякі держави починають послаблювати карантин.

В Україні також фіксують позитивну динаміку, але низка регіонів ще перебуває у небезпеці. Зокрема, йдеться про Харківську, Сумську, Миколаївську області. Оскільки там занадто високий рівень зайнятості ліжок у реанімаціях.

"Ще не завершилася третя хвиля коронавірусу, а нам потрібно готуватися до четвертої. Традиційно сезон активного розповсюдження вірусних захворювань починається восени. Вчені прогнозують, що четверта хвиля може бути більш загрозливою через розповсюдження нових штамів коронавірусу", — йдеться у повідомленні.

Як відомо, в Індії виявили так званий подвійний штам коронавірусу. За словами Радуцького, дослідження цього штаму продовжується і він може виявитися небезпечнішим за "британський" і "південно-африканський".

Як повідомляв очільник МОЗу Максим Степанов, Україна подолала пік захворюваності третьої хвилі коронавірусу. Степанов прогнозує подальше зниження нових випадків захворювання серед українців, але розслаблятися, за його словами, зарано.

Раніше портал "Коментарі" писав, що МОЗ готується до нового спалаху коронавірусу в Україні, адже низка свят, які починаються з 1 травня і триватимуть до 10 травня, супроводжується мобільністю населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини