Головна Новини Суспільство події МОЗ готується до нового спалаху коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ готується до нового спалаху коронавірусу в Україні

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що після Великодня 2021 року в Україні може відбутися новий сплеск епідемії коронавірусу

19 квітня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

В Україні очікують після Великодня черговий спалах коронавірусу. Таку заяву зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24" сьогодні, 19 квітня.

МОЗ готується до нового спалаху коронавірусу в Україні

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За словами міністра, Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус. І в поточний момент динаміка заражень йде на спад. Однак в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що розслаблятися зарано.

"Ми очікуємо після Великодня, за 3-4 тижні, зростання кількості хворих, — сказав Степанов. — Череда свят, які починаються з 1 травня і тривають до 10 травня, супроводжується мобільністю населення. Все це буде додавати кількість хворих".

Міністр охорони здоров'я вкотре закликав українців дотримуватися всіх карантинних норм. Це може дозволити уникнути нових випадків захворювання на коронавірус в Україні.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, які карантинні обмеження будуть діяти на Великдень в Україні в 2021 році. Якихось спеціальних обмежень під час святкування Великодніх і травневих свят поки що вводити не планують. Але діятимуть правила, які прийняті зараз. Зокрема, всі заборони для "червоної" зони, якщо регіон в момент свят буде перебувати на "червоному" рівні, будуть дійсні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов попередив українців про подвійну мутацію коронавірусу. Як зазначив міністр, у нашій країні зафіксовано вже і британський, і південноафриканський штами коронавірусу. Це, за його словами, можна побачити і за тяжкістю захворювання. За словами Степанова, з'явилася ще й так звана подвійна мутація. Вірус знайшли у Великобританії, Індії, Гонконгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини