Головна Новини Суспільство медицина Радуцький про новий штам коронавірусу: Україну очікують ще складніші випробування
commentss НОВИНИ Всі новини

Радуцький про новий штам коронавірусу: Україну очікують ще складніші випробування

Південноафриканську мутацію вже виявили в двох областях

2 квітня 2021, 17:12
Поділіться публікацією:

Глава Комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайло Радуцький розповів про небезпеку нововиявленого південноафриканського штаму коронавірусу. За словами фахівця, з його появою Україну "чекають ще складніші випробування". Про це Радуцький написав у Facebook.

Радуцький про новий штам коронавірусу: Україну очікують ще складніші випробування

Радуцький про новий штам коронавірусу: Україну чекають ще складніші випробування - фото з відкритих джерел

Він зазначив, що британський штам коронавірусу став причиною третьої хвилі захворюваності в країні, і саме через нього в Україні встановлено новий антирекорд заражень — майже 20 тисяч нових випадків. Також Радуцький зазначив критичні показники госпіталізацій і летальності внаслідок коронавірусу.

За його словами, південноафриканська мутація, яку вже виявили в двох регіонах України, є більш агресивною. Згідно з результатами з ПАР, він демонструє агресивність вище на 50%, ніж інші. Зараз цей штам поширений в понад 50 країнах світу. Він здатний інфікувати повторно перехворілих коронавірусом громадян, а також частіше заражати молодих людей.

Крім того, цей штам знижує ефективність вакцинації від COVID на 30%. Однак виробники препаратів мають інші дані. Pfizer / BioNTech в цьому випадку показує ефективність 91% (на інші штами вірусу — 95%). Що стосується вакцини AstraZeneca — дослідження ще тривають.

Михайло Радуцький переконаний, що адаптивними протиепідемічними заходами в Україні не вдасться стримати поширення нових мутацій, і вірусу в цілому.

"Інші країни вже ввели безпрецедентні загальнонаціональні карантинні обмеження. Вважаю, що і в Україні настав час для більш радикальних кроків для боротьби з вірусом", — підсумував Радуцький.


Раніше портал "Коментарі" писав, що на тлі загострення коронавірусної ситуації в країні, багатьох українців турбує питання локдауну. Конкретну позицію з цього приводу озвучив представник Офісу президента Кирило Тимошенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини