Головна Новини Суспільство медицина Названо причину невтішної статистики COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо причину невтішної статистики COVID-19 в Україні

Щодня помирає більше людей, ніж на піку минулої хвилі пандемії

24 березня 2021, 11:58
Поділіться публікацією:

В Україні епідеміологічна ситуація близька до критичної, а основа причина невтішної статистики — "британський" штам коронавірусу. Про це повідомив у Telegram-каналі голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Названо причину невтішної статистики COVID-19 в Україні

Фото з відкритих джерел

Так, Україна встановила антирекорди: за останню добу госпіталізовано 5438 людей, а померло – 342. Тоді як восени найбільший показник летальності складав 285 смертей. Радуцький констатує, що щодня помирає більше людей, аніж на піку минулої хвилі пандемії.

За його словами, одна з головних причин такої сумної статистики – "британський" штам коронавірусної хвороби.

"Він агресивніший та розповсюджується швидше, — повідомив Радуцький. — Вчора у Литві були зафіксовані перші два випадки "південно-африканського" штаму. Якщо нова мутація коронавірусу потрапить на територію України, це може призвести до ще більшого зростання рівня смертності".

За весь час пандемії на території України захворіли 1 579 906 осіб, видужали 1 276 272 людини, зафіксовано 30 773 летальних випадків.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів посилив правила в'їзду в Україну. Тепер обов'язковим буде наявність ПЛР-тесту на коронавірус. Ці заходи викликані стрімким погіршенням епідеміологічної ситуації в нашій країні.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що вакцину проти коронавірусу AstraZeneca все ж рекомендовано до використання. Таке рішення прийняла Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у відповідь на відмову кількох країн від цього препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/627
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вячеслав

24 березня 2021, 17:27

Президент Зеленский соей поездкой на Буковель приложил руку к распространению "британского" штамма по Украине


Новини