Головна Новини Суспільство медицина Скандал через вакцину AstraZeneca: ВООЗ зробила важливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал через вакцину AstraZeneca: ВООЗ зробила важливу заяву

У ВООЗ відреагували на відмову кількох країн від цієї вакцини

17 березня 2021, 18:18
Поділіться публікацією:

Вакцину проти коронавірусу AstraZeneca все ж рекомендовано до використання. Таке рішення прийняла Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у відповідь на відмову кількох країн від цього препарату. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Скандал через вакцину AstraZeneca: ВООЗ зробила важливу заяву

Фото з відкритих джерел

Так, деякі країни Європейського Союзу тимчасово призупинили використання вакцини AstraZeneca. Це стало запобіжним засобом на підставі повідомлень про рідкісні порушення згортання крові у людей, які отримали вакцину.

"Глобальний консультативний комітет ВООЗ із безпеки вакцин ретельно оцінює останні доступні дані про безпеку вакцини AstraZeneca. Як тільки цей огляд буде завершений, ВООЗ негайно повідомить про результати громадськість. Нині ВООЗ вважає, що переваги вакцини AstraZeneca переважують її ризики, і рекомендує продовжити вакцинацію", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Італії вилучили майже 400 тисяч доз вакцин AstraZeneca після смерті людини. Чоловік помер через кілька годин після того, як отримав щеплення. У Норвегії один із медиків, якого госпіталізували після вакцинації від коронавірусу препаратом AstraZeneca, помер у неділю, 14 березня. Жінка перебувала у відділенні інтенсивної терапії.

Раніше повідомлялося, що Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не фіксували випадків тромбозу після отримання дози Covid-вакцини AstraZeneca (Covishield). Нині зафіксовано 362 побічні реакції на препарат.

Крім того, Степанов назвав умову, за якої Україна відмовиться від вакцини AstraZeneca. За словами міністра, зараз немає підстав відмовлятися від вакцини, оскільки на 17 мільйонів вакцинованих у світі було зафіксовано 37 випадків тромбозів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини