Головна Новини Суспільство медицина Степанов назвав умову, за якої Україна відмовиться від вакцини AstraZeneca
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов назвав умову, за якої Україна відмовиться від вакцини AstraZeneca

За словами міністра, зараз немає підстав відмовлятися від вакцини

16 березня 2021, 18:47
Поділіться публікацією:

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Україна відмовиться від використання вакцин від коронавірусу Covishield компанії AstraZeneca, якщо буде офіційно підтверджений зв'язок між тромбозом і вакцинацією. Про це міністр повідомив у вівторок, 16 березня, в ефірі телеканалу Україна 24.

Степанов назвав умову, за якої Україна відмовиться від вакцини AstraZeneca

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

За словами міністра, зараз немає підстав відмовлятися від вакцини, оскільки на 17 мільйонів вакцинованих в світі було зафіксовано 37 випадків тромбозів.

"На сьогодні немає жодного підтвердження зв'язку між вакцинацією і тромбозом. Є дослідження, які проводять європейський регулятор і ВООЗ, але ніякого підтвердження поки немає. Є люди, у яких тромбоз незалежно від вакцинації. Я вважаю, що потрібно дочекатися медичних досліджень і вже потім робити висновки", — сказав він.

Він додав, що користь від вакцинації від коронавірусу все ж "перевищує будь-які реакції і побічні ефекти". Такої ж позиції дотримується і Європейське агентство з лікарських засобів.

Нагадаємо, що раніше Максим Степанов заявив, що в Україні не фіксували випадків тромбозу після отримання дози Covid-вакцини AstraZeneca (Covishield)

Також він заявляв, що вакцина AstraZeneca, яка використовується в Україні, повністю безпечна. Також Степанов зазначив, що вже вакцинував своїх батьків цим препаратом.

При цьому він повідомляв, що вакцина від фармацевтичної компанії AstraZeneca абсолютно не збільшує ризик утворення тромбів. У той же час в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що побічні ефекти від вакцинації проявляються лише в 0,8% випадків, важких випадків поки не зафіксовано.

Також зазначимо, що в Італії вилучили партію з 393 600 доз Covid-вакцини від фармацевтичної компанії AstraZeneca після смерті чоловіка через кілька годин після того, як він отримав щеплення. Таким чином, Сандро Тогнатті, 57-річний учитель музики, захворів і помер за обставин, які до цих пір не ясні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини