Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з НАН розповіли, хто частіше помирає від COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з НАН розповіли, хто частіше помирає від COVID

Падіння очікуваної тривалості життя за досягнення віку 65 років глибше для чоловіків

24 березня 2021, 10:22
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом вчених із Національної академії наук України, серед чоловіків смертність від коронавірусу вища, ніж у жінок, передає РБК-Україна.

Вчені з НАН розповіли, хто частіше помирає від COVID

Вчені з НАН розповіли, хто частіше помирає від COVID - фото з відкритих джерел

За даними джерела, падіння очікуваної тривалості життя (ОТЖ) за досягнення віку 65 років було глибше для чоловіків, ніж для жінок, в порівнянні з максимумом 2020 року, сказано в дослідження фахівців. Під кінець року темпи падіння ОТЖ за досягнення 65 років були особливо великими у представників чоловічої статі.

Вчені з НАН розповіли, хто частіше помирає від COVID - фото 2

Станом на грудень минулого року, падіння ОТЖ за досягнення 65-ти років у чоловіків було на три місяці більше, ніж у жінок, із тенденцією до швидкого зростання цього розриву. Це підтверджує дані про більш високу смертність від коронавірусу серед представників чоловічої статі, зробили висновок вчені НАН.

Нагадаємо, що ситуація з поширенням коронавірусного захворювання в Україні погіршується. Глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що за минулу добу було виявлено 14 174 нових випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, захворювання діагностували у 750 дітей та 434 медичних працівників. За минулу добу було направлено до лікарні 5 438 пацієнтів — це найбільша кількість госпіталізацій з початку пандемії коронавірусу в країні. Також повідомляється, що за минулу добу від наслідків захворювання померло 342 людини — це також антирекорд смертей в Україні.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що американська фармацевтична компанія Pfizer почала випробування нових таблеток, призначених для боротьби з коронавірусом. Це перші ліки у світі, яке можуть допомогти хворому подолати COVID-19 за перших ознак вірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини