Головна Новини Суспільство медицина Навіщо в Україну доставили вакцини від коронавірусу з Польщі з коротким терміном придатності
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо в Україну доставили вакцини від коронавірусу з Польщі з коротким терміном придатності

Європейська комісія допомогла Польщі перепродати 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні

19 серпня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:








В Україну прибула нова партія вакцини від коронавірусу. Так, 796 400 доз вакцини AstraZeneca від Греції, Польщі та Литви. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення МОЗ.

Навіщо в Україну доставили вакцини від коронавірусу з Польщі з коротким терміном придатності

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

"16 серпня 2021 року Україна отримала 100 000 доз вакцини AstraZeneca від уряду Греції, а 18 серпня — 650 400 доз цієї ж вакцини від Польщі та 46 000 доз від Литви як гуманітарну допомогу", — йдеться у повідомленні.

Раніше віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс оголосив, що Польща планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну у третьому кварталі цього року. Європейська комісія допомогла Польщі перепродати 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну. Польські ЗМІ писали, що Польща хоче продати Україні та Балканам препарати із найкоротшим терміном придатності, що не можуть бути використані за нинішніх темпів вакцинації.

Відповідно до попередньої публікації досліджень, проведених у квітні — червні 2021 року у Великій Британії, вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим небезпечнішим штамом коронавірусу “Дельта”.

Нагадаємо, коронавірус поглинає Україну: скільки заражених додалося за добу. В Україні протягом останніх двох тижнів активізувалися випадки зараження коронавірусу.

Як раніше інформував портал "Коментарі", з третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба. Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що нині немає абсолютно ніяких наукових доказів того, що бустерні вакцини проти COVID-19 украй необхідні.

Нагадаємо, що тільки вакцинація є дієвим способом уберегтися від тяжкого перебігу COVID-19 або можливої смерті. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я країни Віктор Ляшко заявив, що населенню країни хочуть забезпечити постійний доступ до вакцин навіть на вихідних або у святкові дні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини