Головна Новини Суспільство медицина З третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба: у ВООЗ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

З третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба: у ВООЗ зробили заяву

Наразі немає абсолютно ніяких наукових доказів того, що бустерні вакцини проти COVID-19 є вкрай необхідними

19 серпня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) опублікувала заяву про те, що сьогодні немає абсолютно ніяких наукових доказів того, що бустерні вакцини проти COVID-19 є вкрай необхідними. Як передає видання "Коментарі", про це інформує Reuters, цитуючи слова головного наукового співробітника ВОЗ Сумьі Свамінатан і старшого радника ВООЗ Брюса Ейлварда.

З третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба: у ВООЗ зробили заяву

ВООЗ. Фото з відкритих джерел

Свамінатан підкреслила, не може бути жодних дискусій в питанні отримання третьої дози вакцини. Сьогодні у ВООЗ дійшли єдиної думки — бустери не потрібні. При цьому Свамінатан додала, що минуло ще дуже мало часу, щоб поспішати з третьою дозою вакцини, потрібні ретельні клінічні дослідження.

Брюс Ейлвард, відповідаючи на питання з приводу початку ревакцинації деякими забезпеченими країнами зазначив, що чутки про те. що тепер у світі знову може виникнути дефіцит вакцин, занадто перебільшені, тому як запасів вакцини нині задосить. Інше питання, що вакцини не потрапляють дійсно до тих, хто їх потребує. Ейлвард додав, перш ніж говорити про ревакцинації, потрібно забезпечити вакцинами ті країни, де  більшість людей навіть не щеплені першою дозою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в США вирішили не чекати остаточних результатів клінічних досліджень. Уряд США оголосив про плани робити бустерні щеплення. Влада США впевнена, ревакцинація від COVID-19 третім щепленням потрібна, щоб зупинити стрімко набираючу оберти мутацію коронавірусу. Штам "Дельта" вже створив проблеми багатьом американцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини