Головна Новини Суспільство події Коронавірус поглинає Україну: скільки заражених додалося за добу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус поглинає Україну: скільки заражених додалося за добу

Рівень госпіталізації зростає щодня і перевищує на 25% виписку

19 серпня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

В Україні протягом останніх двох тижнів активізувалися випадки зараження коронавірусу. Поки ситуація залишається контрольованою Однак рівень госпіталізації зростає щодня і перевищує на 25% виписку тих, хто одужав. Тому з кожним днем зростає навантаження на систему охорони здоров'я. За даними Центру громадського здоров'я, 18 серпня, зафіксували 1560 нових підтверджених випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 90 дітей і 35 медпрацівників.

Коронавірус поглинає Україну: скільки заражених додалося за добу

Коронавірус, фото з відкритих джерел

Упродовж минулої доби до ковідних лікарень госпіталізували понад шість сотень пацієнтів, 32 осіб померли від ускладнень.

"Зараз 19 з 25 регіонів України знаходяться у фазі росту захворюваності, при цьому 16 з них показують досить велике зростання. Це може бути й коливання навколо рівня плато, так і в деяких випадках початок індикації спалаху. Уже в 16 регіонах тижневе зростання рівня госпіталізацій складає від 18 до 80 осіб ", — зазначають у Центрі економіки охорони здоров'я KSE.

За весь час пандемії в Україні захворіли — 2 270 226 осіб, одужали - 2 199 118 осіб; летальних випадків — 53 368; провели ПЛР-тестів — 11 749 847.

Як раніше інформував портал "Коментарі", з третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба. Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що сьогодні немає абсолютно ніяких наукових доказів того, що бустерні вакцини проти COVID-19 вкрай необхідними.

Нагадаємо, що тільки вакцинація є дієвим способом вберегтися від тяжкого перебігу COVID-19 або можливу смерть. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я країни Віктор Ляшко заявив, що населенню країни хочуть забезпечити постійний доступ до вакцин навіть на вихідних або у святкові дні.

Раніше портал писав, що вакцина проти коронавірусу CoronaVac, вироблена китайською компанією Sinovac Biotech, володіє побічними ефектами, а саме може викликати тимчасовий параліч лицьового нерва (параліч Белла).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини