Головна Новини Суспільство медицина Головний санлікар розповів, скільки ще триватиме пандемія COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний санлікар розповів, скільки ще триватиме пандемія COVID-19

Третя хвиля коронавірусу наздожене і Україну, але станеться це не раніше листопада

27 серпня 2021, 11:14
Поділіться публікацією:

За словами заступника очільника МОЗ, головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в цьому році пандемія коронавірусу не закінчиться, оскільки ми постійно стикаємося з новими штамами через мутації вірусу. На подолання коронавірусної пандемії, на думку Кузіна, буде потрібно від двох до п'яти років. Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

Головний санлікар розповів, скільки ще триватиме пандемія COVID-19

Ігор Кузін - фото з відкритих джерел

"Це буде тривати принаймні ще кілька років. Від двох до п'яти. Поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування", — сказав Кузін.

Представник МОЗ також додав, що третя хвиля коронавірусу наздожене і Україну, але станеться це не раніше листопада. Зараз, за словами санлікаря, ситуація в країні контрольована.

Зазначимо, що за словами доктора медичних наук Алли Волохи, нова коронавірусна хвиля в Україні — неминуча, проте посилення карантину — локдауну — можливо запобігти. Медик зазначила, що на сьогодні українці далекі від формування колективного імунітету, тому що для цього близько 70% громадян повинні бути імунними (перехворіти коронавірусом або отримати вакцину). За словами лікаря, сплеск захворювання COVID-19 можна очікувати в середині-кінці осені.

Нагадаємо, що зараз на території України продовжується дія адаптивного карантину. Уряд країни вирішив продовжити його до 1 жовтня у зв'язку із зростанням кількості нових випадків інфікування коронавірусом.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна, як і весь світ, готується до спалаху небезпечного коронавірусу, який вже мутував і обзавівся кількома новими штамами. Експерти прогнозують, що найближчим часом варто очікувати критичного періоду для забезпечення готовності до майбутньої пандемії і організації необхідних заходів для порятунку заражених.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини