Головна Новини Суспільство медицина Більш агресивний: в Україні виявили новий штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Більш агресивний: в Україні виявили новий штам коронавірусу

За словами міністра охорони здоров'я, південноафриканський штам може змінювати клінічну картину

2 квітня 2021, 11:23
Поділіться публікацією:

За словами очільника МОЗ Максима Степанова, крім британського штаму коронавірусу, який виявили вже у всіх областях, в двох регіонах зафіксовано ще і південноафриканський штам. Про це міністр розповів в ефірі телеканалу Україна 24, передає "Укрінформ".

Більш агресивний: в Україні виявили новий штам коронавірусу

Більш агресивний: в Україні виявили новий штам коронавірусу - фото з відкритих джерел

Чиновник розповів, що штам коронавірусу з Британії поширений по всій території нашої країни, про що свідчать дані аналізу, отримані з Лондона. При цьому Максим Степанов зазначив, що ці два штами є більш агресивними і здатні змінювати клінічну картину.

Голова Міністерства охорони здоров'я також додав, що "лікарям досить важко зараз, тому що є велика кількість важких хворих".

Нагадаємо, Максим Степанов повідомив, що станом на 2 квітня на території України виявлено 19 893 випадків інфікування коронавірусом. Це найбільша кількість інфікованих за добу з початку пандемії. Зокрема, COVID діагностували у 834 дітей та 484 медичних працівників.

Напередодні чиновник також повідомив, що в Міністерстві охорони здоров'я очікують подальшого збільшення рівня захворюваності на COVID-19 і кількості госпіталізацій протягом найближчого тижня або двох. Максим Степанов зазначив, що в Україні продовжується дія адаптивного карантину. Він додав, що, на думку МОЗ, така стратегія боротьби з коронавірусним захворюванням є найкращою.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що нещодавно в Україні виявили незвичайну мутацію коронавірусу. Новий штам діє на організм більш жорстко — викликає важкі та тривалі форми захворювання, а також дає іншу реакцію на звичну терапію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини