Головна Новини Суспільство права людини Степанов розповів про переваги для вакцинованих українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов розповів про переваги для вакцинованих українців

Українці зі щепленням від коронавірусу отримають переваги над невакцинованими громадянами

6 травня 2021, 19:06
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що український ковідний сертифікат надасть певні переваги щепленим українцям. Про це він написав у своєму Facebook.

Степанов розповів про переваги для вакцинованих українців

Максим Степанов - фото: Wikipedia

Очільник МОЗу пояснив, що такі заходи вживаються для мотивації громадян до усвідомленого ставлення до особистого і колективного здоров'я.

"Український сертифікат надасть його власникам певні переваги під час відвідування розважальних заходів і подорожей", — зазначив чиновник.

Також Степанов закликав українців не займатися самолікуванням, а при перших наявних симптомах хвороби звертатися до лікарні й ізолюватися, щоб не наражати здоров'я рідних і оточуючих на небезпеку.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я анонсувало появу ковідних сертифікатів для українців. Документ буде внутрішнім. У ньому міститиметься інформація про вакцинації, зроблені ПЛР-тести й одужання від коронавірусу. За інформацією пресслужби МОЗу, ковідні сертифікати розробляються спільно з Міністерством цифрової трансформації.

У МОЗі пояснюють, що наявність подібного сертифіката допоможе громадянам пересуватися як всередині країни, так і за кордоном. Також чиновники обіцяють, що всі дані будуть вноситися за допомогою спеціальної електронної системи охорони здоров'я.

Наразі українцям, які вже вакциновані двома дозами, за необхідності можна звернутися за отриманням спеціального Міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Воно паперове і діятиме до введення ковідних сертифікатів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку ізраїльського лікаря, Україні слід готуватися до нової хвилі коронавірусної хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, яка кількість наших співвітчизників виступає проти вакцинації від COVID-19 .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини