Головна Новини Суспільство Екологія Трагічний інцидент з ведмедем у Румунії: депутати прийняли рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагічний інцидент з ведмедем у Румунії: депутати прийняли рішення

Збільшення популяції ведмедів у Румунії почало становити небезпеку для життя людей. Депутати прийняли рішення про відстріл тварин.

16 липня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Румунські депутати підтримали рішення щодо зміни кількості відстрілюваних бурих ведмедів на 2024 та 2025 роки. Тепер щороку у Румунії будуть відстрілювати до 480 ведмедів. Таке рішення було прийнято через трагічний інцидент з туристкою на яку напав та вбив ведмідь.

Трагічний інцидент з ведмедем у Румунії: депутати прийняли рішення

У Румунії збільшили квоти на відстріл ведмедів. Фото з відкритих джерел

9 липня пара туристів здійснювала гірський похід по масиву Бучеджі, де на них напав агресивний ведмідь. Одному з туристів вдалось врятуватись, тоді як 19-річну дівчину ведмідь схопив за ногу та скинув зі 120-метрової висоти в долину. Рятувальники виявили мертве тіло дівчини та застрелили тварину, яка поводилась агресивно.

Трагічний інцидент сколихнув Румунію, а депутати заявили про необхідність збільшити квоту на відстріл ведмедів. Крім того, президент Румунії Клаус Йоганніс розповів, що відпочивав у тому ж місці за кілька днів до нападу.

15 липня румунські депутати схвалили зміни до законів, які запобігають нападам ведмедів та збільшили ліцензію на відстріл тварин з 220 особин до 481. "За" проголосували 214 депутати, 7 – проти, 23 – утрималися і ще один не голосував.

Останні роки у румунських Карпатах ведмеді стали проблемою для туристів та місцевих жителів. Популяція тварин збільшилась і вони перестали боятись людей. Ведмеді кілька разів з’являлись на гірськолижних трасах, заходили у села та перешкоджали руху автомобілів на гірських дорогах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про втечу ведмедя з клітки на пасажирському літаку.

Також "Коментарі" писали про те, що в Японії з'явився перший автомат, у якому продають м'ясо ведмедя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини