Головна Новини Суспільство події Жахлива трагедія в Румунії: ведмідь схопив жінку за ногу та потягнув за собою
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахлива трагедія в Румунії: ведмідь схопив жінку за ногу та потягнув за собою

Туристи під час гірського походу зустріли ведмедя. Трагічний інцидент сколихнув Румунію.

14 липня 2024, 14:15 comments6333
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

19-річна туристка загинула на стежці гірського масиву Бучеджі після нападу ведмедя. На інцидент відреагувала румунська влада, зокрема і президент Клаус Йоганніс, який заявив, що в Румунії забагато ведмедів та запропонував більше відстрілювати тварин.

Жахлива трагедія в Румунії: ведмідь схопив жінку за ногу та потягнув за собою

У Румунії агресивний ведмідь напав та вбив жінку. Фото з відкритих джерел

9 липня пара туристів зателефонувала на номер екстрених служб та повідомила, що вони дуже налякані через ведмедя. Диспетчер відреагував та дав їм кілька корисних порад, як себе вести поблизу ведмедя. 

Пара прислухалась до порад, однак не змогла уникнути зустрічі з твариною. Через деякий час 19-річна дівчина знову зателефонувала 112.

"Вона була налякана... можна сказати, вона кричала: "Ведмідь стає все ближче і ближче!", — розповідає оператор слова туристки.

Через кілька секунд розмова з дівчиною обірвалась. На зв’язку з’явився хлопець, який розповів про трагічний випадок, як ведмідь схопив дівчину та потягнув за собою.

"Все відбувалося в прямому ефірі, хлопець кричав, що на них нападає ведмідь і він забрав дівчину. Це було щось жахливе! Він нам сказав, що ведмідь схопив дівчину за одну ногу і тягнув її за собою, і в якийсь момент він не бачив, що він зробив з нею, відтягнув її зі стежки і кинув на 120 метрів у долину", — розповів диспетчер екстрених служб.

Гірські рятувальники, які прибули на місце інциденту, спустились на 120 метрів в долину та виявили мертве тіло. Ведмідь, який був поруч дівчиною кинувся на рятувальників, які відреагували на агресію тварини та застрелили його.

Міністр охорони здоров'я Мірча Фечет заявив, що "популяція бурих ведмедів у Румунії вийшла з-під контролю, і їх переселення недостатньо". На його думку, необхідна евтаназія або відстрілювання ведмедів. Міністр додав, що запропонує збільшити квоти на відстріл цих тварин з 220 до 500 ведмедів.

На інцидент також відреагував президент Клаус Йоганніс, який в цей час був у Вашингтоні на саміті НАТО.

"Я був шокований цією трагедією, тим більше, що кілька днів тому я був на стежці поблизу цього місця. Це ненормально, що людей вбивають ведмеді. Очевидно, що у нас забагато ведмедів", — сказав Йоганніс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Австралії крокодил напав на 12-річну дівчинку.

Також "Коментарі" писали про величезного пітона, який атакував та проковтнув жінку в Індонезії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини